Beépített tetőtér: álom vagy rémálom?
A titok fontos része a vonalmenti hőhidak minimálisra csökkentése extrudált polisztirol bakokkal, amely egy igazán forradalmi, 21. századi építészeti megoldás, amit a bevezetése óta eltelt 8 évből máris sok boldog háztulajdonos igazol.

Öt tipp Energiahatékonysági Világnapra a professzionális szigeteléshez
Knauf Insulation: a jó szigetelés a tervezéssel kezdődik és közel 50%-kal csökkenti a gázszámlát.

Új, nemzetközi hitvallás a Knauf Insulation vállalatánál
A "Challenge. Create. Care." hármasa a vevõközpontúság, a folyamatos fejlõdés és a biztonságos munkavégzés, biztonságos termékek köré épül.

Továbbfejleszti magyarországi K+F részlegét a Murexin
A Murexin Kft új termékeivel is igyekszik alkalmazkodni a hazai szakemberhiányhoz.

NÖVELI AZ ÉPÜLETTÜZEK KOCKÁZATÁT A KŐZETGYAPOT HIÁNY
A magyar Knauf Insulation hazai innovációja orvosolhatja az európai kapacitáshiányt.

A hőhíd szigetelés ABC-je
A hőhidak kedvezőtlen hatásainak megszüntetésére minden épület tartószerkezetét egy hőtechnikailag pontosan méretezett, kiegészítő szigeteléssel kell kívülről ellátni az építés során. Az egészen a külső fal síkjáig felrakott kiegészítő hőhíd szigetelés céljára kiválóan alkalmasak az URSA által gyártott vakolható felületű extrudált polisztirol (XPS) táblák.

Megkérdeztük a kivitelező szakembereket
A vidám hangvételű kérdőívben nem titkolt célunk volt rávilágítani az üveggyapot termékek és a kőzetgyapot könnyűlemezek közötti alapvető hasonlóságokra és kirívó különbségekre.

Miért JÓ az ÜVEGGYAPOT a tetőtérbe?
Az ásványgyapotokon belül az üveggyapot termékcsoportról az utóbbi időben felmerült néhány tévhit a szakmában, pedig az üveggyapot, magas minőségének köszönhetően érdemes rá, hogy a kiemelten jó termékek között említsük meg!

Üveggyapot értékesítési történet
A rossz hírek gyorsan terjednek. A kilencvenes évektől az elvárt célokra nem alkalmas, olcsó anyagok beépítésével egyre inkább elterjedt a tévhit, hogy az üveggyapot hosszú távon nem alkalmas minőségi hőszigetelésre. A korán tönkrement, gyenge anyagok ugyanakkor káros fényt vetnek a minőségi, prémium termékekre is.

Hőszigeteléssel duplán nyer!
Az akció keretében BACHL EXTRAPOR 100H vagy BACHL EXTRAPOR 80 grafitos homlokzati hőszigeteléshez a Bachl most AJÁNDÉK ALAPOZÓFESTÉKET ad a hőszigetelő lapok mellé. Az Extrapor polisztirol lapok ezenkívül egy átlagos szigeteléshez képest közel 25%-kal hatékonyabb hőszigetelést nyújtanak.

Napsugár óvoda, az „öko-ovifalu”
Az állandó zaj és koncentrált figyelem 1-2 óra után fáradtságot okoz. A Knauf ezért felajánlotta a nyáregyházai ÖKO OVI-nak, hogy a csoportos foglalkoztató termükben az oldalfalakra és a mennyezetre jó minőségű és jó mechanikai tulajdonságú hangelnyelő burkolatot szerel föl.

Lég- és lépéshang: akusztikai szigetelések
A léghang­gátlás és a lépés­hang szigetelés kettős feladata csak komplex réteg­rend alkalma­zásával oldható meg kifogástalanul.

Nagydíjat ért a Murexin hazai fejlesztése
A hazai építőipari kutatás-fejlesztés sikereként, Magyar Termék Nagydíjat kapott a Murexin Kft. szekszárdi bázisán kifejlesztett új termékcsalád.

A hőhíd szigetelés ABC-je
A hőhidak kedvezőtlen hatásainak megszüntetésére minden épület tartószerkezetét egy hőtechnikailag pontosan méretezett, kiegészítő szigeteléssel kell kívülről ellátni az építés során. Az egészen a külső fal síkjáig felrakott kiegészítő hőhíd szigetelés céljára kiválóan alkalmasak az URSA által gyártott vakolható felületű extrudált polisztirol (XPS) táblák.

Passzív társasház
Bemutatjuk Kelet-Európa leg­nagyobb passzív társas­házának építését, azon belül hőszige­telését.

Ceresit CL 51 – Beltérben használható kenhető vízszigetelés
A köznyelvben folyékony fóliaként elterjedt szigetelés a Ceresit CL 152 sarokerősítő szalaggal együtt alkalmazva még megbízhatóbb és hosszantartó vízszigetelési megoldást nyújt.

A gátőr házának átalakulása
A Luby-kastélyhoz való illeszkedést a homlokzat ötletes, „mintha be sem fejezték volna” látszatával érték el.

Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye
Léghang-gátlás szempontjából a belső burkolat tömege tölt be meghatározó szerepet, valamint a tény, hogy az alkalmazott URSA üveggyapot termékek magas hangelnyelő képességgel és alacsony kopogó hang vezetési tulajdonsággal rendelkeznek.

SZIGETELNI HITELBŐL IS MEGÉRI
Knauf Insulation: önfinanszírozó is lehet a családi házak hőszigetelése, ugyanis a rezsiköltség akár 40%-kal csökkenthető.

A Duna Aréna
A rekordidő alatt megépült Aréna nemcsak két hídra is elegendő acélszerkezetet, hanem a laikus szemek számára láthatatlan, ám annál fontosabb Heraklith akusztikai szigetelő elemeket rejt.

A környezetbarát szigetelés
Mire vágyik a lakó? Komfortra. Energia megtakarításra. Kiváló beltéri levegő minőségre. Tartós és környezetbarát megoldásokra.

DRÁGÁBBAN ADHATÓ EL A HŐSZIGETELT INGATLAN
A Knauf Insulation és az Otthontérkép.hu közös felméréséből kiderül, hogy a szigetelés ára duplán megtérül az értékesítéskor.

Heraklith Agro természetes fa hatásssal
Könnyen kivitelez­hető rendszer fagyapot és ásvány­gyapot hang- és hő­szigetelési termékekből az állat­tartásban.

Minden háznak van tetője…
Az sosem merül fel kérdésként, hogy rakunk-e a házra tetőt. Azzal kapcsolatban viszont eltérnek a vélemények, miért és hogyan kell azt a tetőt szigetelni.

Knauf Insulation Termotop: Magastetők külső oldali szigetelésére
A Knauf Insulation TermoTop szigetelőanyag egyszerre teljesíti a magastetők hő-, hang- és tűzvédelmi szigetelését, miközben úgy vágható könnyen tetszőleges méretre, hogy nagy keménységének köszönhetően szélsőséges hőmérsékletváltozás esetén is megtartja alakját.

Energiahatékonyság: a gázóra nem hazudik
A Knauf Insulation és a Tető Építők Egyesülete a tetők rossz állapotára hívja fel a figyelmet, hiszen megfelelő szigete­léssel fűtés­számlánk 10%-át megspórolhatjuk.

Nincs többé nedvesedő pincefal!
A szigetelőanyagnak három komoly kihívásnak kell megfelelnie. Az Ursa változatos profilú keményhabjai teljesítik a kihívást és bizonyítottan magas szintű teljesítményt nyújtanak majd, a lakók nagy örömére.

A Knauf Naturoll felhasználása
Az idén bevezett Naturoll termékcsalád várhatóan túlteljesíti majd a Classic sorozat népszerűségét. A szakemberek már tapasztalták is a különbséget: jót cseréltünk jobbra.

PÉNZTÁRCÁNKON ÉREZZÜK A MÍNUSZOKAT
Bár rengeteget költünk a téli fűtésre, a Knauf felmérése szerint mindössze 10-ből 2 család érzi kielégítőnek otthona hőmérsékletét. A meleget úgy tudjuk bent tartani, ha tudjuk, hol akar távozni.

2017 első megújult termékcsaládja
A Knauf minden évet egy újdonsággal indít útjára: 2017-ben a NatuRoll termékcsalád váltja a korábbi Classic tekercses üveggyapotot. A NatuRoll egyenletesebb és masszívabb anyaggal, valamint új, átláthatóbb csomagolással érkezik.

Ursa Mobil Web alkalmazás
Az Ursa legújabb termékei és a kereskedések most közelebb kerültek Önhöz.

Akusztikai szigetelések
Egyre inkább elő­térbe kerül a léghang­gátlás, lépés­hang­szigetelés, hang­el­nyelés, az Ursa épp ezért válto­zatos megoldásokat ajánl minden­féle akusztikai feladatra.

Huzalfonatos hőszigetelő paplanok
Az öregedés- és hőálló huzalhálóra rögzített közetgyapot szigetelés kiváló megoldás a modern ipari kivitelezéshez.

Padlásfödém – Zárófödém szigetelése
Az öregedés- és hőálló huzalhálóra rögzített közetgyapot szigetelés kiváló megoldás a modern ipari kiviteléshez.

Acélfalak hőszigetelése csarnok rendszerű épületeknél
Egy debreceni csarnoképítés kapcsán mutatjuk be a Knauf új ásványgyapot hőszigetelő anyagát, a Mineral Plus® termékcsaládot.

Mivel szigeteljünk a tetőtérben?
Az Ursa ismertetőjéből kiderül: miért az üveggyapotot válasszuk tetőterünk magas minőségű szigeteléséhez?

Irhabundát a házakra? 30 cm vastag hőszigetelés a homlokzaton…
Ma még talán ritkábban fordul elő, de a tendenciákat és az előírásokat ismerve már biztosak lehetünk benne, hogy a nem túl távoli jövőben inkább ez lesz a jellemző.

MPN Plus 037
AZ ÁSVÁNYGYAPOT SZIGETELÉSEK ÚJ GENERÁCIÓJA

Lég- és lépéshang szigetelés
Két lakószint között a zavaró zajhatások kiszűrése, azaz az akusztikai hangszigetelés a legfontosabb feladat.

SZERELT VÁLASZFALAK – GIPSZKARTON FALAK AKUSZTIKAI HANGSZIGETELÉSE
az URSA Ásványgyapot termékeinek felhasználásával

Még nyáron indul az Otthon Melege Program
A Knauf családi házak korszerűsítésére írja ki az újabb pályázatot.

Külső fal szigetelése
Egy családi ház esetében a külső falszerkezeten át kialakuló hőveszteség elérheti a 35 %-ot is.

LMH AluR Lamell Újdonság!
Az LMH AluR elnevezésű termék nem éghető ásványgyapot tekercs a Knauftól, egyik oldalán szakadásmentes, üvegszállal erősített alufóliával ellátva..

Hőszigetelés egy életre - átszellőztetett homlokzattal
Bemutatunk egy lakóházat, mely a Knauf kasírozott üveggyapot szigetelésével nem csak a környezetre figyel, de teljesíti a tavaly életbe lépett, csaknem 50%-kal alacsonyabb hőátbocsátási határokat is.

9. Szakma Sztár Fesztivál
A Fesztiválhoz a Henkel termékei is elengedhetetlen támogatást nyújtottak.

A HŐHÍDMENTESÍTÉS REJTÉLYEI
Az „URSA tető” rétegrend megoldás egy egyszerű, de korszakalkotó vívmány a hőhíd kiküszöbölésére.

Fújható üveggyapot költség és időmegtakarítással
A megszokott szigetelési technológiák helyett olykor célszerű más megoldást keresni.

SZARUFÁK KÖZÖTT ÉS ALATT ELHELYEZETT HŐ- ÉS HANGSZIGETELÉS
Ez a szerkezeti rétegrend kialakítás, melynél a szigetelőanyagot két rétegben helyezzük el - az első réteget a szarufák közeibe, a második réteget pedig a szarufák alá - hazánkban a legelterjedtebb megoldások közé tartozik, ám a helyes kialakításáról érdemes újra és újra beszélni...

Néhány jótanács a szakértőtől tetőterünk szigeteléséhez
Sokan azt gondolják, hogy ha elkészült tetőterükben problémát tapasztalnak, akkor biztosan „rossz az anyag”. Ez azonban nem ilyen egyszerű!

Új termék az ásványgyapot lemezek palettáján
Akik eddig örömmel használták a Knauf szigetelő könnyűlemezeit, minden bizonnyal az új MPN Plus 037-tel is meg lesznek elégedve.

Egy energiatakarékos megoldás
a komfortos, élhető tetőterekért
A régi tetőterek komplex felújításával a hőveszteség akár ötödére csökkenthetjük!

Utcai zajok kizárása Heraklith lapokkal
Bemutatjuk, hogyan csökkentettük a zajterhelést egy nagy forgalmú út melletti családi házban.

Tiszta levegő – kőzetgyapot szigeteléssel
A Budakeszi határában található tüdőgondozásra szakosodott Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet 2015 karácsonyára megkapta kiérdemelt új külsejét.

Néhány jótanács a szakértőtől tetőterünk szigeteléséhez
A ferdetetős szerkezet bonyolult struktúrájában fontos az anyagok kiválasztása.

Miért JÓ az ÜVEGGYAPOT a tetőtérbe?
Az ásványgyapotokról bővebben.

Guruló (majdnem) passzív házak a vasútnál
Megújult a vasúti munkások vadregényes szállása.

Akusztika és design = Heralith
Az új Lágymányosi Sportuszodában is bizonyít.

Hőszigetelési tanácsok a hidegebb napokra
A minőségi eredmény hűvösebb időben nagyobb figyelmet kíván.

SmartRoof tetőszigeletések
Év végétől kapható a még jobb hőtechnikai tulajdonságú SmartRoof termékcsalád.

Házunkat tetőtől-talpig „fel kell öltöztetni”!
Az épületet határoló szerkezetek az alacsony rezsihez járulhatnak hozzá.

Szigetelőanyagok alkalmazása az építészeti akusztikában
Az Ursa Salgótarján Zrt. üveggyapot termékei épületakusztikában, teremakusztikában és az ipari zajcsökkentésben is kínálnak kiváló megoldást.

Az ásványgyapot hőszigetelés mezőgazdasági alkalmazása
... avagy a fóliasátrak új generációja

Újra élhető tetőtér
Nyáron túl meleg, télen hideg?

A családok 70%-a szigetelne kánikula ellen, ha tehetné
Knauf Insulation: a nyári hőségben a szigetelés nem csak otthonainkat, de a villanyszámlát is hűti.

Bontás nélküli tetőszigetelés? Igen, lehetséges!
A fújt szigetelés ezen kívül könnyebb is az ásványgyapotnál.

Tetőterek szigetelése
Az Ursa rövid útmutatója – hővezetési tényezőkkel

Kőzetgyapot termékek homlokzati hőszigetelő rendszerhez
Elkezdődött Thermal, illetve SMARTwall nevű új anyagaink gyártása is, amelyeket tovább javítják a hőszigetelő tulajdonságokat.

Magastetők hőszigetelése
Az URSA üveggyapot termékek nagyban növelik épületeink energia­hatékonyságát.

Átszellőztett szerelt homlokzatok hő- és hangszigetelése
A külső falszerkezeten át kialakuló hőveszteség elérheti a 35 %-ot is!

Gerendaház szigetelése FactPlusTM ásványgyapottal
Egy környezetbarát, fából készült gyümölcsaszaló épülethez tökéletesen illik a környezetbarát szigetelés.

A hőszigetelés, mint dekoráció?
Esztétikus látható szerkezetek

Az ország teljes energiafogyasztásának 8%-a megtakarítható lenne a családi házak leszigetelésével
2020-ig évente 5-ször annyi forrás kellene energiahatékonysági fejlesztésükre, mint a tervezett

SPÓROLJUNK PÉNZT, ENERGIÁT
MEGLÉVŐ BEÉPÍTETT TETŐTEREK FELÚJÍTÁSA KÍVÜLRŐL

Fact Plus (Mineral Plus) 037
Kiemelkedő minőség, kiváló műszaki jellemzők

Milyen egy romantikus szigetelés?
Avagy a barna URSA TERRA ásványgyapotok története

Energiahatékonysági világnap: a lakosság a legnagyobb energiafogyasztó
A rezsi 75%-a fűtésre megy, szigeteléssel ennek 50%-át is megspórolhatjuk

Ravatherm Hungary Kft: a zártcellás polisztirolhab hőszigetelés szakértője
Mi a közös a Tüskecsarnokban, a Várkert Bazárban és a Sorsok Házában?

Extrudált polisztirol – megújult lendülettel
Egy különleges magas minőségű zártcellás keményhab – extrém igények lefedésére is

Úsztatott padló akusztikai szigetelése
A nyugalom alapfeltétele a CSEND!

A fűtés letekerésével csak keveset spórolhatunk
Knauf Insulation 2015 február: épületeink hőveszteségét a szigetelés csökkenti a leghatékonyabban

LWC - a kötőanyag nélküli ömlesztett kőzetgyapot
A speciálisan gépészeti célra előállított ömlesztett kőzetgyapot egyre nagyobb teret hódít.

Kenhető szigetelés alkalmazása beltérben
Bemutatjuk a Ceresit 51 szigetelőfóliát!

Prémium zöld
A zöld nem csak csomagolás, sokkal inkább egészség, hosszú távú gondolkodás. Az Ursánál prémium profizmus.

December 20-án adják át az új Győri Sportuszodát!
A korszerű megoldásokhoz a Knauf is hozzájárult a Heraklith fagyapot lapokkal.

Kenhető szigetelés alkalmazása kültérben
Bemutatjuk a Ceresit CR 166 rugalmas, kétkomponensű, vízzáró cementhabarcsot.

Hidegburkolás hideg időben
5 fok alatt a várakozási idő sokszorosára nőhet - a Murexin ajánl pár speciális megoldást.

Tovább keressük a hónap hőszigetelési megoldását!
A szakszerűen kivitelezett hőszigetelés a Knauf Insulationnél év végéig nettó 300.000 Ft-ot is ér!

Drótfonatos paplanok háromszorosan tökéletesítve
A korszerűsítéseknek köszönhetően most könnyebb a munka.

Székely-magyar álomprojekt URSA kupola-szigeteléssel
Egy új, különleges egészségház épül a Piliscsabai Álomvölgyben.

CSAK SZIGETELÉSSEL ÉRHETŐEK EL a 2030-as UNIÓS CÉLKITŰZÉSEK
Nálunk még nincs, a környező országokban már van támogatás a családi házak szigetelésére.

Az alapozás iskolája
A Murexin a D4 tapadóhídról és az LF1 mélyalapozóról

Csarnok rendszerű épületek falkazettái FactPlus 037® ásványgyapot hőszigeteléssel
TAKATA építkezés, Miskolc - az új generációs FactPlus® újabb referenciája

Hangszigetelés és hanggátlás korszerű anyagokkal
...hogy a sportolás a pályán és a lelátón is élmény lehessen!

Mi kell a minőségi gletteléshez?
A Henkel kifejlesztette a CERESIT IN 25 Cereglett Univerzális beltéri kézi glettanyagot.

Felújító vízszigetelés egyszerűen és megbízhatóan
Nagy az igény olyan megoldásra, amely egyszerű, és olcsóbb a teljes vízszigetelési rendszer újrakészítésénél.

2% alá csökkent a különbség téli és nyári energiafogyasztásunk között
Átlagosan 15-20%-kal növeli a klímaberendezés a nyári energiafogyasztást

2015 lesz az ideális szigetelési vastagságok éve
Beépített tetőtereknél a szigetelési vastagságok szabályozási rendszere hamarosan európai színvonalra emelkedik Magyarországon is.

A szigetelt ház nyári hőmérsékletadatai
A Knauf június végi hírlevele

Az FTC Stadionban már 2015-öt írnak
Knauf Referencia - Alulról hűlő födém korszerű szigetelése

Magastetők hőszigetelése szarufák között
Nagyon sokan elfelejtik, hogy a tetőszerkezet is külső határolószerkezet mint például a homlokzat, így közel sem foglalkoznak vele olyan mélységben, mint kellene. Nem veszik pl. figyelembe, hogy egy tetőszerkezet a nap beesési szöge miatt sokkal jobban fel tud melegedni, mint egy homlokzat!

Háziasszonyok örömére! -
Makulátlan konyha Murexin FMY 90 Epoxi fugázóval
A fugázás nagymértékben befolyásolja a kész burkolat esztétikáját. Ezért fontos, hogy a színek mellett ügyeljünk a burkolat későbbi igénybevételének megfelelő minőségre is.

Függőfolyosók, loggiák, erkélyek és teraszok felújítása
Ne csak látványos új burkolat kerüljön fel, alaposan ellenőrizzük a betonszerkezet állapotát is!

Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye
Amikor tetőszigetelésről beszélünk, nem mindig jut eszünkbe, hogy a kész szerkezetnek nemcsak hőtechnikailag, hanem akusztikai szempontból is meghatározott követelményeknek kell eleget tennie.

Befújtuk a Vitorlást!
Knauf Insulation - Bemutatunk egy különleges referencia épületet, melyet Supafil Cavity termékkel hőszigeteltünk.

Szigeteléssel Paks árának feléből 50%-kal csökken a rezsi
25 év alatt megvalósítható lenne egy átfogó energiahatékonysági program, mely az összes magyar családi házat "A" besorolásra fejlesztené.

URSA AIR – a professzionális hangelnyelő szigetelés
Mostantól Magyarországon is elérhető az URSA AIR speciális ásvány(üveg-)gyapot, mely nemzetközileg évtizedek óta eismert minőséget jelent.

A jól végzett burkolói munka alapja
A Murexin összefoglalja az aljzatkiegyenlítés lépéseit és bemutatja az ajánlott aljzatkiegyenlítő termékeket.

Vízszigetelő habarcs, amely kijavítja önmagát
A legkisebb hiba elég, hogy a víz bejusson a repedésekbe, de a CR 90 kristályképző cementhabarcsnál ez nem merülhet fel.

Járható padlásfödémek szigetelése
A zárófödém az épületnek az a része, melyet a legkönnyebben és leghatékonyabban tudunk szigetelni. Ebben segít részletes útmutatójával az Ursa.

MÁR MOST 50%- KAL KEVESEBBET FIZETNEK A FŰTÉSKÖLTSÉGRE A SZIGETELT HÁZ LAKÓI
Csak ebben a fűtési igényben négy teljes hónap alatt 88 088 Ft a megtakarítás

Felújító vízszigetelés egyszerűen és megbízhatóan
Nagy az igény olyan megoldásra, amely egyszerű, és olcsóbb a teljes vízszigetelési rendszer újrakészítésénél. Ezeket a feltételeket teljesíti a Ceresit CP 30 Szilikon Tetőszigetelő bevonat.

Régi padlások utólagos szigetelése
A Knauf bemutatja, hogyan lehet bontás nélkül szigetelni régi padlásainkat a Supafil üregekbe fújható termékcsaláddal.

Szigetelés egy magasabb fokon
Az URSA most bemutatott szigetelőanyagai akár 40%-kal kisebb vastagsággal teljesítik az előírt hőveszteséget - így könnyedén teljesíthetők a 2020-tól életbe lépő szigorúbb előírások.

50 000 Ft karácsonyi ajándék a Knauftól
A Knauf karácsonyi hírleveléből megtudhatják, hogyan költhet el 50 ezer forinttal többet egy család karácsonykor egy 3 hónappal ezelőtti beruházásnak köszönhetően.
Két hónap alatt havi fűtésköltsége közel háromszorosát spórolta meg a szigetelt ház
2013 december 4: 40.302 forintot spórolt meg szeptember 27-től december 2-ig az a 4 tagú hajdúnánási család, akinek otthonát az első magyarországi Referenciaház Program keretében korszerű szigeteléssel látta el a Knauf Insulation.
A Heraklith homlokzati hőszigetelő rendszer gyakorlati bemutatása
A Knauf Insulation októberi hírlevele
A pincefödémekről általában
URSA, 2013. október:
Mire ügyeljünk, ha épületeinket alulról nem fűtött terek határolják, azaz hogyan lehet szakszerű egy alulról hűlő pincefödém?
Hogyan oldja meg a Knauf egy 50 méter magas épület szigetelését?
A Knauf Insulation szeptemberi hírlevele
Összetett feladat: köztes födémek akusztikai szigetelése
Köztes födémek akusztikai szigetelésénél rögtön két megoldandó problémával találjuk szembe magunkat. Egyrészről gondoskodnunk kell a léghang-gátlásról, másrészt pedig a lépéshang szigetelésre is megfelelő megoldást kell találnunk.
A GYAKORLATBAN NEM JÁR KÉTSZERES KÖLTSÉGGEL AZ ÉGHETETLEN SZIGETELŐANYAG
Újabb szigetelési tévhitet oszlat el a Knauf Insulation
Budapest, 2013. szeptember: A homlokzat, vagyis a külső fal szigetelését végző tulajdonosok körében azonban általános tévhit, hogy a kőzetgyapot szigetelőanyag kétszer annyiba kerül, mint a polisztirol. Ez a megközelítés csak önmagában igaz és téves végkövetkeztetésekre is vezethet. Több közepes és nagyobb méretű társasház hőszigetelési költségszerkezetének elemzése alapján a Knauf Insulation szakértői kimutatták, hogy az elkészült szigetelési rendszerek egészét tekintve mindössze 22-25% eltérés van a légáteresztő, hangszigetelő, tűzálló kőzetgyapot szigetelési rendszer és a mérsékelten légáteresztő, gyengébb hangszigetelő, nem tűzálló tulajdonságokkal rendelkező polisztirol szigetelőrendszer ára között.
KEZDETÉT VETTE MAGYARORSZÁG ELSŐ ENERGIAHATÉKONYSÁGI ÖSSZEHASONLÍTÓ PROGRAMJA
A Knauf Insulation a gyakorlatban bizonyítja a hőszigetelés hatékonyságát
Fenol szigetelő táblák
A Fenol alapú szigetelő tábla nagyon energiatakarékos szigetelő anyag, nagyon alacsony hövezetö képességgel, jó tűzálló képességgel, alacsony füst kibocsájtó értékkel, könnyű súllyal és mindezekkel 30 éves élettartammal.
A Knauf Insulation júliusi hírlevele
FactPlus alkalmazása a 200 éves kastélyon
Beépített tetőterek hő- és hangszigetelése IV.
A 4 részes cikksorozat utolsó részében a régi, meglévő beépített ferdetető szigetelésének komplex energetikai felújítását (kívülről való szigetelését) tárgyaljuk.
JÖN A KÁNIKULA: A SZIGETELÉS A FORRÓ NYARAKON HŰSÍTI OTTHONUNKAT
2013 július 8.: A Knauf Insulation szakértői arra hívják fel a figyelmet, hogy a klímaberendezések egyre terjedő használata tovább növeli a CO2 kibocsátás mennyiségét, így ördögi korforgásként csak erősíti a meleget. Ugyanakkor a természetes anyagokból készült hőszigetelés, árnyékolással együtt 5-7 °C fokkal is csökkenti a lakások belső hőmérsékletét.
Knauf - 2013 június:
Nem éghető, időálló Heraklith pincefödém-szigetelés
Az alulról hűlő födémekhez kellően masszív, A2-es tűzvédelmi osztályú Heraklith a legújabb előírásokat is teljesítve minimális teret igényel a meglevő belmagasságból.
Beépített tetőterek hő- és hangszigetelése III.
A 4 részes cikksorozat harmadik részében a szarufa felett elhelyezett szigeteléseket tárgyaljuk.
Knauf - 2013 május:
Nem éghető Heraklith és Tektalan fagyapot építőlapok
A zalaegerszegi termékfejlesztésnek köszönhetően 2013 májusától megkezdődik az egyedülálló, A2-es tűzvédelmi osztályba tartozó szigetelőlapok gyártása, 600 mm-es szélességben.
Beépített tetőterek hő- és hangszigetelése II.
A 4-részes cikksorozat második része.
Knauf - 2013 május:
SZIGETELÉSI TÉVHITEKET OSZLAT EL A KNAUF INSULATION
A lakosság 85%-a nem tudja, mire kell figyelni energiahatékonysági beruházásoknál.
Beépített tetőterek hő- és hangszigetelése
4-részes cikksorozatot indítunk, melyben a lehetséges épületszerkezeti rétegrendi kialakításokat tekintjük át, beépített tetőterek esetében.
Knauf - 2013 április:
Szigetelés több százszoros megtérüléssel
Csarnok rendszerű épületek, kazettás acélfalak (vázas szerkezetek) utólagos hőszigetelése
Knauf - 2013 április:
Korszerű új csőhéjak tekercselt eljárással
Simább felület, jobb hőszigetelés, nagy méretpontosság
Homlokzatok felújítása WEBER rendszerekkel
A felújítás legegyszerűbb, legolcsóbb módja a felületi szennyeződések eltávolítása, melyek lehetnek szervetlen (por, szmog) vagy szerves (algásodás, pókosodás) eredetűek. A weber E709 homlokzattisztító a szervetlen szennyeződés mértékétől függően töményen vagy vízzel hígítva alkalmazható, a szerves szennyeződésekre ható weber G600 algaeltávolítóhoz hasonlóan.
Sika Mur rendszer
A felszálló nedvesség rémálma. Az elmúlt években a rendkívül szélsőséges időjárás következtében a belvíz és a helyi vízkárok jelentős gondokat okoztak az épületekben. A nedvesség nemcsak az épülete számára veszélyes, de élettani hatásai is bizonyítottan kedvezőtlenek, nem is beszélve a magasabb fűtésszámláról. A Sika Mur rendszer ezekre a problémákra nyújt teljes körű megoldást!
A LAKOSSÁG 24%-A TERVEZ ENERGIAHATÉKONYSÁGI FEJLESZTÉST

A szigetelés a legnépszerűbb energiahatékonysági beruházás. A felújítók 40%-a energiatakarékosság és rezsicsökkentés miatt vágna bele a korszerűsítésbe, s átlagosan 30%-os rezsicsökkentésre számítanak. Ugyanakkor a lakosság 82%-a nem találkozott még energetikai tanúsítvánnyal és 73% egyáltalán nem is tervezi annak elkészíttetését a felújításhoz.
Gyors munka ? gyors termékekkel

Az időfaktor a megrendelő és a kivitelező számára akár felújítási, akár építési munka során egyaránt fontos tényező. A megrendelő kevesebb ideig szeretne kellemetlenséget és felfordulást otthonában, a burkoló számára pedig a gyors munka kifizetődő. Az idő pénz, hamarabb kezdhet bele a következő munkába, hiszen a jó kivitelezőt kézről-kézre adják. Azonban a gyors munka nem lehet egyenlő a felületes munkával.
A magyar háztartások 10%-a nem tudja felfűteni otthonát

A hazai háztartások 10%-a él energiaszegénységben Magyarországon, azaz fordítja összjövedelmének legalább 34%-át évente energiaszámlái fizetésére. A Knauf Insulation szakemberei szerint az energiahatékonysági fejlesztések, így a szigetelés jelentősen csökkenti a fűtésköltséget, gázfűtés esetén évi több százezer forint megtakarítást eredményezve.
A régió legnagyobb hőszigetelőanyag-gyártójává válhat a BACHL

Egyesült a Bachl és a Nikecell. A német tulajdonosi hátterű BACHL Kft. megvásárolta a hazai hőszigetelőanyag-gyártás emblematikus vállalatát, a Nikecell Kft-t. Ezzel Magyarország vezető keményhab hőszigetelés-gyártó cége jött létre, akik együtt domináns szerepre törnek az egész régióban.
Miért jó az üveggyapot a tetőtérbe?

Az elmúlt néhány évben a különböző épületenergetikai minősítések fontossága és szükségessége jelentősen megnőtt. Természetesen ezzel egyidőben előtérbe kerültek egyéb fogalmak is, mint a szigetelőanyagok minősége, beépítése, élettartama - és ezek a gondolatok egy meglévő épület esetében, pláne ha az régebben épült, még inkább felerősödve jelenhetnek meg...
Knauf Insulation: szigetelni még hitelből is megéri és többet hozna, mint 10%

A szigeteléssel elérhető akár 30-40%-os energia megtakarítás mellett ugyanis a hitel gyakorlatilag önfinanszírozó, így a lakosság közép és hosszú távon lényegesen jobban jár, mint a hónapok alatt elinflálódó 10%-os rezsicsökkentéssel.


Ön a(z) 870994. látogatónk!
Építészeti tervek
Modern építészet
Passzívházak
Szigeteléstechnika
Műemlékfelújítások
Új technológiák
Környezetvédelem
Zöld energia


Temi Higiéniai Kft. - Temi Higiéniai termékek nagykereskedelme


Legfontosabb jelenlegi cikkeink:

Beépített tetőtér: álom vagy rémálom?
A titok fontos része a vonalmenti hőhidak minimálisra csökkentése extrudált polisztirol bakokkal, amely egy igazán forradalmi, 21. századi építészeti megoldás, amit a bevezetése óta eltelt 8 évből máris sok boldog háztulajdonos igazol.


Az OXYDTRON és a műemlékvédelem
A lélegző vakolatokkal utat adunk a falak teljes elsózásának, ami beláthatatlan következményekkel jár. Az OXYDTRON technológiával a falszerkezetet tesszük alkalmassá arra, hogy távoltartsa a vizet. A technológia legfontosabb része a víz, mely új értelmében alkotóelem és közvetítő elem egyben.


NÖVELI AZ ÉPÜLETTÜZEK KOCKÁZATÁT A KŐZETGYAPOT HIÁNY
A magyar Knauf Insulation hazai innovációja orvosolhatja az európai kapacitáshiányt.


Nehéz burkolólapok ragasztása Ceresit CM 24 ragasztóval
A Henkel által gyártott Ceresit CM 24 nehéz burkolólap és kőragasztó jelölésében nemcsak hogy szerepel a „T” betű, de elsősorban nehéz, elszíneződésre nem hajlamos ipari lapok, természetes kőburkolat, valamint kőporcelán (gres) lapok ragasztására javasolt.


Komplikált tervezés, egyszerű végeredmény - Új passzívház Sasadon
Az időtállóságra való törekvés nem csak az energiatakarékos és környezettudatos tervezői attitűdben, de az esztétikai kivitelezésben is megnyilvánul.


A hőhíd szigetelés ABC-je
A hőhidak kedvezőtlen hatásainak megszüntetésére minden épület tartószerkezetét egy hőtechnikailag pontosan méretezett, kiegészítő szigeteléssel kell kívülről ellátni az építés során. Az egészen a külső fal síkjáig felrakott kiegészítő hőhíd szigetelés céljára kiválóan alkalmasak az URSA által gyártott vakolható felületű extrudált polisztirol (XPS) táblák.


Megkérdeztük a kivitelező szakembereket
A vidám hangvételű kérdőívben nem titkolt célunk volt rávilágítani az üveggyapot termékek és a kőzetgyapot könnyűlemezek közötti alapvető hasonlóságokra és kirívó különbségekre.


Hőszigeteléssel duplán nyer!
Az akció keretében BACHL EXTRAPOR 100H vagy BACHL EXTRAPOR 80 grafitos homlokzati hőszigeteléshez a Bachl most AJÁNDÉK ALAPOZÓFESTÉKET ad a hőszigetelő lapok mellé. Az Extrapor polisztirol lapok ezenkívül egy átlagos szigeteléshez képest közel 25%-kal hatékonyabb hőszigetelést nyújtanak.


Ceresit CR 90 Kristályképző vízzáró cementhabarcs
Az egykomponensű habarcs önjavító képességgel rendelkezik, a kristályos szerkezet a hajszál­repedéseket 0,4 mm szélességig lezárja.


LPU67 Thermo szekcionált garázskapu: csak a Hörmann-nál!
Már rendelhető Európa piacvezető ajtó- és kapugyártójának egyik legújabb fejlesztése a prémium minőségű és kivitelezésű LPU67 Thermo energiatakarékos szekcionált garázskapu, amelyet a magyar közönség a Construmán ismerhetett meg.


Lég- és lépéshang: akusztikai szigetelések
A léghang­gátlás és a lépés­hang szigetelés kettős feladata csak komplex réteg­rend alkalma­zásával oldható meg kifogástalanul.


Minden igényt kiegyenlítenek
Figyelembe vettük a gyakorlatban előforduló összes aljzatot, rétegvastagságot és burkolatot. A könnyű felhasználást pedig többek között hat új Magyar Termék Nagydíjas Lewell termék segíti.


A Duna Aréna fotópályázat legjobb képei
Közel 350 pályamű érkezett arra a pályázatra, melyen az építészet iránt érdeklődő fotósok újszerű, kreatív látásmóddal mutatják be a FINA vizes világbajnokság központi létesítményét.


Friss levegő huzat nélkül - HillSide Offices
22 ezer négyzetméteren ölt testet az elegancia, a környezettudatos gondolkodás és a következetes design Bel-Budán, az Alkotás és Csörsz utca sarkán.


Toronyházak Párizsban: szeretik is, meg nem is
Bár a La Défense üzleti negyed Európa új Manhattanje lett, Párizs az erősen megosztó Montparnasse torony után most új felhőkarcolókat tervez.


Ceresit CL 51 – Beltérben használható kenhető vízszigetelés
A köznyelvben folyékony fóliaként elterjedt szigetelés a Ceresit CL 152 sarokerősítő szalaggal együtt alkalmazva még megbízhatóbb és hosszantartó vízszigetelési megoldást nyújt.


A gátőr házának átalakulása
A Luby-kastélyhoz való illeszkedést a homlokzat ötletes, „mintha be sem fejezték volna” látszatával érték el.


Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye
Léghang-gátlás szempontjából a belső burkolat tömege tölt be meghatározó szerepet, valamint a tény, hogy az alkalmazott URSA üveggyapot termékek magas hangelnyelő képességgel és alacsony kopogó hang vezetési tulajdonsággal rendelkeznek.


Alulról hűlő födém szigetelése: CLT C1
A Knauf új terméke, a CLT C1 a fűtetlen mennyezetek szigetelésére kínál hat fontos követelményt is teljesítő megoldást.


Sík és sima aljzat Padlopon® termékekkel
Aljzatkiegyenlítés a Ceresit Padlopon® aljzatkiegyenlítőkkel a tökéletes burkolat érdekében.


Történelmet írt a Swietelsky az ingatlanfejlesztők Oscar-gáláján
A FIABCI (Nemzetközi Ingatlanszövetség) nemzetközi ingatlanfejlesztési nívódíj pályázatán először fordult elő, hogy egy cég két első díjat nyert ugyanabban az évben. A nyertes pályázatok között a Várkert Bazár és és a 4-es metró állomásai is szerepelnek.


Megújult Cimsec Prémium fugázók a Henkeltől
A Cimsec Prémium fugázóanyagok már több éve kaphatóak hazánkban is, és magas minőségüket rengeteg alkalommal bizonyították. Most a Cimsec Prémium színes fugázók megújult színekkel, és Silica Active technológiával kaphatók.


A Duna Aréna
A rekordidő alatt megépült Aréna nemcsak két hídra is elegendő acélszerkezetet, hanem a laikus szemek számára láthatatlan, ám annál fontosabb Heraklith akusztikai szigetelő elemeket rejt.
A környezetbarát szigetelés
Mire vágyik a lakó? Komfortra. Energia megtakarításra. Kiváló beltéri levegő minőségre. Tartós és környezetbarát megoldásokra.


DRÁGÁBBAN ADHATÓ EL A HŐSZIGETELT INGATLAN
A Knauf Insulation és az Otthontérkép.hu közös felméréséből kiderül, hogy a szigetelés ára duplán megtérül az értékesítéskor.


Heraklith Agro természetes fa hatásssal
Könnyen kivitelez­hető rendszer fagyapot és ásvány­gyapot hang- és hő­szigetelési termékekből az állat­tartásban.


Szálerősített csemperagasztók a Ceresit-től
Erő és rugalmasság a szálerősítésnek köszönhetően, amennyiben valóban tartós és kiváló minőségű végeredményt szeretne elérni.


Knauf Insulation Termotop: Magastetők külső oldali szigetelésére
A Knauf Insulation TermoTop szigetelőanyag egyszerre teljesíti a magastetők hő-, hang- és tűzvédelmi szigetelését, miközben úgy vágható könnyen tetszőleges méretre, hogy nagy keménységének köszönhetően szélsőséges hőmérsékletváltozás esetén is megtartja alakját.


Kínai konzorcium tulajdonába került a LEDVANCE cég
Eddig az OSRAM leányvállalataként működött, ám az MLS-en keresztül a LEDVANCE új, költséghatékony LED komponensekhez nyer hozzáférést.


Udvar köré csopor­tosulva - bölcsőde Török­szent­miklóson
A belső térképzéseknél a „hajlék” szó építészeti jelentéseit vettem alapul. Az életkori sajátosságok is megkívánják ennek a kifejezésnek különböző archetípusáig való időbeli visszautazást és térben való megformálását.


Energiahatékonyság: a gázóra nem hazudik
A Knauf Insulation és a Tető Építők Egyesülete a tetők rossz állapotára hívja fel a figyelmet, hiszen megfelelő szigete­léssel fűtés­számlánk 10%-át megspórolhatjuk.


Nincs többé nedvesedő pincefal!
A szigetelőanyagnak három komoly kihívásnak kell megfelelnie. Az Ursa változatos profilú keményhabjai teljesítik a kihívást és bizonyítottan magas szintű teljesítményt nyújtanak majd, a lakók nagy örömére.


CERESIT – a hagyomány és a lehetőség találkozása
Interjú Zdenek Brichhel, a Henkel Adhesive Technologies üzletág alelnökével a Henkel 2017-es terveiről.


PÉNZTÁRCÁNKON ÉREZZÜK A MÍNUSZOKAT
Bár rengeteget költünk a téli fűtésre, a Knauf felmérése szerint mindössze 10-ből 2 család érzi kielégítőnek otthona hőmérsékletét. A meleget úgy tudjuk bent tartani, ha tudjuk, hol akar távozni.


2017 első megújult termékcsaládja
A Knauf minden évet egy újdonsággal indít útjára: 2017-ben a NatuRoll termékcsalád váltja a korábbi Classic tekercses üveggyapotot. A NatuRoll egyenletesebb és masszívabb anyaggal, valamint új, átláthatóbb csomagolással érkezik.


A Medicover új, modern épülete - kórház a város közepén
A külön figyelmet kapott belső kialakítás megdönti azon elképzelésünket, hogy egy orvosi rendelőben nem érezhetjük egy szálloda kényelmét és nyugalmát.


Hörmann: 25 éve Magyarországon!
Míg a piacvezető német családi vállalkozás több mint 80 éve indult és mára három szintes kiállító központtal büszkélkedhetnek, a magyar munkavállalók száma 25 év alatt 2-ről 52-re nőtt.


A Button a FIBARO-tól nyerte a CES 2017 Innovációs Díját
Vezeték nélküli otthonunk 2016-ban bemutatott új eszköze az okosgomb, mely egyből nemzetközi elismerést kapott.


Akusztikai szigetelések
Egyre inkább elő­térbe kerül a léghang­gátlás, lépés­hang­szigetelés, hang­el­nyelés, az Ursa épp ezért válto­zatos megoldásokat ajánl minden­féle akusztikai feladatra.


Huzalfonatos hőszigetelő paplanok
Az öregedés- és hőálló huzalhálóra rögzített közetgyapot szigetelés kiváló megoldás a modern ipari kivitelezéshez.


Padlásfödém – Zárófödém szigetelése
Ha tetőterünket nem lakhatási céllal építjük ki, különösen figyelnünk kell a szigetelésre, mert lakásunk hővesztesége csak ezen a felületen akár 20-30% lehet!


Piaci tendenciák a lakásépítések növekedése mögött
Az építőket az építőanyagok korábbinál magasabb minősége mellett az ösztönzi, hogy saját részre is könnyen találnak megfelelő kivitelezőt.


MEGSZAVAZHATTÁK A FIZETÉST ÉS A VASÁRNAPI NYITVATARTÁST
Átadták az Aon legjobb munkahely díjakat, kereskedelmi cégek a nyertesek között.


BioProtect formula a Ceresit-től – Az egészséges és tartós homlokzatért
A Ceresit termékek speciális BioProtect formulával segítik megvédeni az épületek homlokzatát sok éven keresztül.


Megújult a békéscsabai vasútállomás
Régi adósságot rendezett a város, mikor hét évtizednyi "ideiglenes" megoldást számolt fel. Az új épület mégis hű maradt az eredeti együtteshez.


Acélfalak hőszigetelése csarnok rendszerű épületeknél
Egy debreceni csarnoképítés kapcsán mutatjuk be a Knauf új ásványgyapot hőszigetelő anyagát, a Mineral Plus® termékcsaládot.


Passzívház Magyarország Egyesület néven folytatja a PAOSZ
Jogszabály által kötelezően előírt név­módosítás után a 2009-ben alakult Passzív­házépítők Országos Szövetsége (PAOSZ) Passzívház Magyarország Egyesület néven működik a továbbiakban.


Mivel szigeteljünk a tetőtérben?
Az Ursa ismertetőjéből kiderül: miért az üveggyapotot válasszuk tetőterünk magas minőségű szigeteléséhez?


Silica Active technológia a fugázásban
A Henkel legújabb fejlesztése egy méhsejt alakú geopolimer, mely a fugát különösen ellenállóvá teszi.


Irhabundát a házakra? 30 cm vastag hőszigetelés a homlokzaton…
Ma még talán ritkábban fordul elő, de a tendenciákat és az előírásokat ismerve már biztosak lehetünk benne, hogy a nem túl távoli jövőben inkább ez lesz a jellemző.


Négy év múlva kizárólag takarékos házakat lehet építeni.
Hogyan érhető el a közel zéró energiaigény? Ténylegesen zéró energiafogyasztást takar a defínició?


Hónapokkal korábban elkészül a Dagály Úszóaréna
Az eddig felhasznált anyagok mennyisége is önmagában rekordnak számít az építőiparban.


CM 77 Ultraflex – minden kihívásra kész
A víz- és oldószermentes ragasztó speciális lapok illesztésénél is tartósan rugalmas ragasztást biztosít.


MPN Plus 037
AZ ÁSVÁNYGYAPOT SZIGETELÉSEK ÚJ GENERÁCIÓJA


Lég- és lépéshang szigetelés
Két lakószint között a zavaró zajhatások kiszűrése, azaz az akusztikai hangszigetelés a legfontosabb feladat.


Újra minősített Passzívház Tervező képzés indul
Már lehet jelentkezni a Minősített Passzívház Képzés szeptemberben induló őszi kurzusára!


Tetőszépségverseny 2016
Egyszerű, összetett, kicsi de biztosan szakszerű. Idén október 31-ig várják a pályázatokat!


Ceresit CM 16 már „S1” jelöléssel
A nagy hő- és mechanikai hatásnak kitett, tartós burkolat rugalmassága mérhető, a Ceresit a számokban is bizonyítja, hogy „alakváltozásra képes”.


Passzívház-komponens házi kedvenceknek
Modern megoldás a a lakásban tartott háziállatok szabad mozgására. A kutya kiszökhet, az energia nem!


Még nyáron indul az Otthon Melege Program
A Knauf családi házak korszerűsítésére írja ki az újabb pályázatot.


SZERELT VÁLASZFALAK – GIPSZKARTON FALAK AKUSZTIKAI HANGSZIGETELÉSE
az URSA Ásványgyapot termékeinek felhasználásával


Hogyan tudhatja biztonságban otthonát a nyaralás alatt?
Míg mi nyári szabadságunkat töltjük, a betörők ilyenkor lendülnek munkába.


Lakossági megtakarítások az ErP hazai bevezetésével
Július 1-én lép hatályba az ErP Magyarországon. Minél elavultabb a fűtési rendszerünk, annál többet spórolhatunk a cserével!


Külső fal szigetelése
Egy családi ház esetében a külső falszerkezeten át kialakuló hőveszteség elérheti a 35 %-ot is.


LMH AluR Lamell Újdonság!
Az LMH AluR elnevezésű termék nem éghető ásványgyapot tekercs a Knauftól, egyik oldalán szakadásmentes, üvegszállal erősített alufóliával ellátva..


Üregmentes burkolatragasztás
A 100 %-os beágyazódást elérhetjük az aljzat és a lapok együttes megkenésével, de még egyszerűbben Ceresit CM 12 „félfolyós” konzisztenciájú flexibilis csemperagasztóval!


Zöldtető alatt
Egy energiatudatos családi ház Bende Katalin tervei alapján.


Hőszigetelés egy életre - átszellőztetett homlokzattal
Bemutatunk egy lakóházat, mely a Knauf kasírozott üveggyapot szigetelésével nem csak a környezetre figyel, de teljesíti a tavaly életbe lépett, csaknem 50%-kal alacsonyabb hőátbocsátási határokat is.


Az Ariston Thermo +6,8%-os növekedéssel zárta a tavalyi évet!
Az eddigi legeredményesebb évvel továbbra is dobogós helyen a magyarországi kondenzációs és vízmelegítő piacon.


Élő épület - az Állatkerti Ökoközpont terve
Egyszerű, de látványos lőttbetonnal bevont rácsszerkezet, mely ugyanakkor igazodik a szimbiotikus zuzmók szivacsos-befogadó szerkezetéhez.


9. Szakma Sztár Fesztivál
A Fesztiválhoz a Henkel termékei is elengedhetetlen támogatást nyújtottak.


BudaPart: Indul Budapest egyik legnagyobb ingatlanfejlesztése
Dél-Buda új városnegyede épül fel a Lágymányosi-öböl körül.


A HŐHÍDMENTESÍTÉS REJTÉLYEI
Az „URSA tető” rétegrend megoldás egy egyszerű, de korszakalkotó vívmány a hőhíd kiküszöbölésére.


A BORÓKA Készház család
Bemutatjuk a kizárólag természetes anyagokból készült, Európai Műszaki Engedéllyel rendelkező, hosszú élettartamú készházakat.


Fújható üveggyapot költség és időmegtakarítással
A megszokott szigetelési technológiák helyett olykor célszerű más megoldást keresni.


Tartós vízszigetelés gyorsan, ellenőrizhető minőségben!
Bemutatjuk a Murexin 1 KS Folyékonyfóliát, mellyel az eltérő színek segítségével egyszerűen megkülönböztetheti a két réteget.


Rehau Geneo passzívház ablak a Confectortól
A kitűnő minőség hamarosan mindenhol elvárás lesz.


Erre építhet az építőipar
Jelentős érdeklődés a készházak iránt az idei Construmán.


SZARUFÁK KÖZÖTT ÉS ALATT ELHELYEZETT HŐ- ÉS HANGSZIGETELÉS
Ez a szerkezeti rétegrend kialakítás, melynél a szigetelőanyagot két rétegben helyezzük el - az első réteget a szarufák közeibe, a második réteget pedig a szarufák alá - hazánkban a legelterjedtebb megoldások közé tartozik, ám a helyes kialakításáról érdemes újra és újra beszélni...


Néhány jótanács a szakértőtől tetőterünk szigeteléséhez
Sokan azt gondolják, hogy ha elkészült tetőterükben problémát tapasztalnak, akkor biztosan „rossz az anyag”. Ez azonban nem ilyen egyszerű!


Új termék az ásványgyapot lemezek palettáján
Akik eddig örömmel használták a Knauf szigetelő könnyűlemezeit, minden bizonnyal az új MPN Plus 037-tel is meg lesznek elégedve.


Egy termék számtalan feladatra
A Henkel új Pattex One for All ragasztója a Flextec®-technológiának köszönhetően speciális kötőanyaggal rendelkezik.


Viszlát, elszíneződött régi tömítés
Bosszantó, amikor az amúgy szép, tiszta fürdőszobában elszíneződött tömítések éktelenkednek. A könnyen használható Ceresit RE-NEW termék segítségével saját magunk orvosolhatjuk a problémát.


“Hadüzenettel” ünnepelt a 25 éves Mapei Kft.
Hadat üzen a szakemberhiánynak a Mapei Kft., megrendezi az Első Magyar Országos Építőipari Szakemberek Találkozóját és segítő közösséget alapít.


Egy energiatakarékos megoldás a komfortos, élhető tetőterekért
A régi tetőterek komplex felújításával a hőveszteség akár ötödére csökkenthetjük!


Utcai zajok kizárása Heraklith lapokkal
Bemutatjuk, hogyan csökkentettük a zajterhelést egy nagy forgalmú út melletti családi házban.


Falszárítás Poro® Pórusos vakolattal
A Poro® Pórusos vakolat csak egy irányban engedi át a párát, így végleges megoldás a vizesedésre!


Ők nyerték Az Év Irodája versenyt!
Minden eddiginél több pályázat közül hirdették ki február 11-én a 11 Az Év Irodája győztest az Iparművészeti Múzeumban.


Úton az intelligens otthonok felé
Milyenek a magyar népesség lakásfelújítási szokásai? Egy reprezentatív felmérésből megismerhetjük.


Tiszta levegő – kőzetgyapot szigeteléssel
A Budakeszi határában található tüdőgondozásra szakosodott Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet 2015 karácsonyára megkapta kiérdemelt új külsejét.


Néhány jótanács a szakértőtől tetőterünk szigeteléséhez
A ferdetetős szerkezet bonyolult struktúrájában fontos az anyagok kiválasztása.


Épül Kecskemét
Bemutatjuk a tervezett új egyetemi kampuszt!


Miért JÓ az ÜVEGGYAPOT a tetőtérbe?
Az ásványgyapotokról bővebben.


Guruló (majdnem) passzív házak a vasútnál
Megújult a vasúti munkások vadregényes szállása.


Akusztika és design = Heralith
Az új Lágymányosi Sportuszodában is bizonyít.


Hőszigetelési tanácsok a hidegebb napokra
A minőségi eredmény hűvösebb időben nagyobb figyelmet kíván.


SmartRoof tetőszigeletések
Év végétől kapható a még jobb hőtechnikai tulajdonságú SmartRoof termékcsalád.


Házunkat tetőtől-talpig „fel kell öltöztetni”!
Az épületet határoló szerkezetek az alacsony rezsihez járulhatnak hozzá.


Ursa - Szigetelőanyagok alkalmazása az építészeti akusztikában
Az Ursa Salgótarján Zrt. üveggyapot termékei épületakusztikában, teremakusztikában és az ipari zajcsökkentésben is kínálnak kiváló megoldást.


Az év háza 2015-ben egy szentendrei ökovilla
Az építészet világnapján egy hagyományos épületet díjaztak.


Leier MULTIKERAM: Társasház is megérdemel egy jó kéményt
Leier MULTIKERAM kéménycsalád nyerte a választást.