Biztonság és megbízhatóság: erre figyeljen, ha garázskaput vásárol
5 aranyszabály a problémamentes vásárláshoz a Hörmanntól
Élelmiszeripari padlórendszerek a Murepox Kft - től
A Flowcrete különleges minősége világszerte több mint 1 millió m2-en bizonyított. Magyarországon egyedül a Murepoxnál érhető el.
Homlokzatok felújítása WEBER rendszerekkel

A felújítás legegyszerűbb, legolcsóbb módja a felületi szennyeződések eltávolítása, melyek lehetnek szervetlen (por, szmog) vagy szerves (algásodás, pókosodás) eredetűek. A weber E709 homlokzattisztító a szervetlen szennyeződés mértékétől függően töményen vagy vízzel hígítva alkalmazható, a szerves szennyeződésekre ható weber G600 algaeltávolítóhoz hasonlóan.
Elfelejthetjük a rezsit örökre! A passzívházaké, a zéró- és pluszenergiás épületeké a jövő
2020-tól nemcsak új épületek esetén, hanem felújítás után is drasztikus csökkenést kell elérni a szén-dioxodkibocsátásban - az EU döntése értelmében. A passzívháztechnológia maradéktalanul teljesíti az elvárásokat, nyugaton és távol-keleten robbanásszerűen terjed. De mi a helyzet Magyarországon?
Sika Mur rendszer - a felszálló nedvesség rémálma
Az elmúlt években a rendkívül szélsőséges időjárás következtében a belvíz és a helyi vízkárok jelentős gondokat okoztak az épületekben. A nedvesség nemcsak az épülete számára veszélyes, de élettani hatásai is bizonyítottan kedvezőtlenek, nem is beszélve a magasabb fűtésszámláról. A Sika Mur rendszer ezekre a problémákra nyújt teljes körű megoldást!
MUREXIN. Ami tart.
Cégünk, a Murexin Kft. 1993 óta forgalmaz Magyarországon Murexin hidegburkolat ragasztási, melegburkolat ragasztási anyagokat, építési vegyianyagokat, különféle speciális lakkokat, festékeket. Elsősorban minőségi termékeink, vevőink minél szélesebb körű kiszolgálása, pontos, korrekt szállítás jellemzi tevékenységünket. Magyarországon 30 munkatárssal több, mint 1,6 milliárd forintos forgalmat bonyolítunk.
78 PÁLYÁZAT NYERTE EL IDÉN A MAGYAR TERMÉK NAGYDÍJ® KITÜNTETŐ CÍMET
Minden eddiginél több pályázat érkezett idén a Magyar Termék Nagydíj®-ra, ahol 24 témakörben 78 díjat osztottak ki. Immár 16. alkalommal adták át a Parlamentben a rangos minőségtanúsító elismerést.
A Kagylókő beton is elnyerte a díjat
Hogyan kerülhet be úgy a beton mindennapi tárgyaink közé, hogy elfogadjuk, sőt elegáns legyen?
Magastetők gazdaságos, tartós felújítása
A Villas Color színes, mintás tetőfedő lemezek előnyei
Passzívházak Nyugat- Európában
A passzívházak megfizethetők és 32.000-szer beváltak. Több, mint 50 országból érkeznek az résztvevők a 15. nemzetközi Passzívház Konferenciára Insbruckba.
Fenntartható építészetet népszerűsítő kampányával nyert díjat a Holcim
A Holcim Hungária Zrt. fenntartható építészetet népszerűsítő kampánya elnyerte idén a világ egyik legnevesebb amerikai kommunikációs folyóirata, a The Holmes Report díját, a Sabre Awards-ot. A vállalat egyetlen magyar döntősként nyert Ingatlan és Építőipar kategóriában.
Az ASM stratégiai célja
Az ASM cégcsoport 1997 óta van jelen a biztonságtechnológiai piacon, fő tevékenységi területei tűzjelző rendszerek, vagyonvédelmi rendszerek, videó megfigyelő rendszerek, hangosító rendszerek, beléptető-rendszerek, épületautomatizálás. A korábbi évek dinamikus fejlődésének egyszerre volt oka és következménye az állandó innováció, a folyamatos fejlesztés.
Kiváló homlokzatokat díjaztak az Év Homlokzata gálán
A gazdasági válság ellenére közel 200 pályamű érkezett be az Év Homlokzata 2011 Pályázatra Kihirdették az Év Homlokzata 2011 Pályázat öt kategóriájának győzteseit 2012. április 12-én, a Millenárison rendezett nagyszabású gálaesten.
Kell-e nekünk passzívház?
Azok, akik figyelmet fordítottak a passzívházak felé, időről időre egyfajta ellenállást, szembenállást tapasztalhatnak különböző helyekről, különböző neves szakemberektől, avagy éppen laikusoktól.
Tartós szuper padló betonból!
Megdöbbentôen kedvezô áron! Hogyan lehetséges, egy elképesztôen izgalmas, egyáltalán nem hétköznapi látványt nyújtó, mégis nagyon egyszerûen és kedvezô áron kivitelezhetô padlóburkolatot készíteni a betonból?
Zubadan hőszivattyú
A Mitsubishi Electric levegôs hôszivattyúi 2008 óta találhatók meg a magyarországi piacon. Kiemelkedô termékcsoport a ZUBADAN, technológiára utaló elnevezéssel bíró, osztott rendszerû berendezés.
Épület diagnosztika és ellenôrzés hőkamerával
Épületeket gyorsan és alaposan vizsgálhatunk FLIR hőkamera használatával, továbbá megjeleníthetjük a problémás terület hibáit, amelyek szabad szemmel nem láthatók. Épület diagnosztikai és Épület gépészeti vizsgálatok!
HAZAI SIKER A NEMZETKÖZI ÉPÜLETENERGETIKÁBAN - IsoteQ
Korszerűtlen otthonainknak a legnagyobb energiafogyasztók, fűtésük, hűtésük és meleg vízzel való ellátásuk felelős a széndioxid-kibocsátás 35%-áért! Nyilvánvaló tehát, hogy sürgős szemléletváltásra van szükség az építőiparban; energiatakarékos, környezetbarát építőanyagok választásával és megújuló energiaforrások alkalmazásával.
Energiazseni passzívház ablakok, ajtók és árnyékolók - Actual nyílászárók
Ma már a passzívház fogalom egyre inkább elfogadott, és sokan nem is tudják, hogy az igazán jól hőszigetelő ablakok megjelenése volt a fordulópont, mely megjelenésüket lehetővé tette.
Magyarország legjobb hôszigetelésû passzívház építési rendszere - Bauland
A Bauland alapanyagként kizárólag a BASF által gyártott, minôségellenôrzött Neoport alkalmazza, mivel rendkívüli hôszigetelési értékkel rendelkezik, amelyet a beépített grafitlemezkék csak tovább növelnek, az apró grafitszemcsék ugyanis visszaverik a hôsugárzást.
Tavaszi levegô a passzívházban? Próbálja ki! - Helios
Akik még nem tapasztalták a bentlakást, talán azt gondolhatják, hogy valami különleges, high-tech élmény lehet az. Pedig egy háziasszony mindent ellát benne, amit kell.
Polisztirol bennmaradó zsaluzat, falazóelemek - lego felnőtteknek
Németországban fél évszázada, Magyarországon 15 éve alkalmaznak egyre többen polisztirol zsaluzatú, (ICF) ProKoncept építési rendszert. Alkalmazása gyors, tiszta, szigetelőképessége pedig egészen kiváló.
Vill-Impex - igényes, modern, komfortos, formabontó megoldások
GEWISS Csoport mára Európa egyik első számú gyártójává vált a villamossági szerelési anyagok és világítástechnikai termékek terén
A hazai hőszivattyús technológia intenzív fejlődésének lehetőségei:
Napjainkban hozta meg a Magyar Kormány a Megújuló Energia Nemzeti Cselekvési Terv-vel kapcsolatos határozatokat, melyek alapján az illetékes minisztériumoknak 2020-ig ütemezetten kell a megújuló energia felhasználás növelése érdekében dolgozni.
Budapest Hun utca 1-15.- Panelház fűtése AERMEC WSA hőszivattyúkkal
Magyarországon, mint az sokak számára ismeretes megvalósúlt az első panellház átállítása távhőről hőszivattyús rendszerre, mégpedig Budapesten a Hun utcai 1-15. sz alati 256 lakásos épületben.
Fotovoltaikus modulok a passzívházon
Van - e létjogosultsága az áramtermelő napelemek alkalmazásának a passzívházak, alacsony energiaigényű házak még költséghatékonyabb üzemeltetésének biztosításában?
Amire figyelni kell a zöldtető tervezésnél
A sikeres zöldtető tervezéshez a magasépítési tervező, tájépítési tervező és a kivitelezők kooperatív együttmüködése mellett a tetőn lévő különleges helyi tényezőket figyelembe kell venni.
Légfűtés klasszikus passzívház-technikával családi házakhoz
A passzív családi házak egyik legelterjedtebb gépészeti megoldása a passzívház kompaktkészülék
Löglen, új építészeti rendszer
Megszületett és a hazai valamint a nemzetközi építőipari piacon megjelent egy olyan egyedülállóan új építőipari rendszer, amely valamennyi paraméterében választ és megoldást ad a kor kihívásaira.
Társasházi Biztonságtechnika
A mai életünk egyik fontos szerepe lett a biztonság.
Balesetmegelőző csúszásmentesítés
Cégünk, a SLIPSTOP Hungary 2005. szeptember 1-jétől végzi kereskedelmi és szolgáltatási tevékenységét a magyar piacon
Természetes burkolat - csúcsminőséggel párosítva
A világszerte ismert és elismert WICANDERS parafaburkolatok l991. óta vannak jelen a magyar piacon.
A parkettaragasztás új dimenziója
A padlóburkolatok ragasztásakor a hosszú száradási és kötési idők gyakran jelentősen hátráltatják az új vagy felújított lakásba.
"Mérnök urak" és "szakik" a teraszon
Lassan három évtizede tevékenykedem az építőiparban, több-kevesebb sikerrel.
A passzívház kifejezés
A passzívház kifejezés az, amit már mindenki hallott, de szinte senki sem tudja, mit is takar pontosan.
A természetes napfénynél nincs jobb!
Néhány évtizede még a Nappal együtt keltünk és feküdtünk, és sokkal több időt töltöttünk a szabadban mint napjainkban.
ALTHERMA-tív fűtési megoldás
5-6 évvel ezelőtt még szinte lehetetlen volt pusztán gazdaságossági szempontok alapján levegő-víz hőszivattyús rendszert értékesíteni.
Expandált polisztirolhab
Az expandált polisztirolhab termékek alapanyaga a kőolajból előállított polimerizált sztirolgyöngy
Csapadékvíz-olajmentesítés szelektív szűréssel
A nagy járműforgalomnak kitett területeken a csapadékvíz esetenként jelentős mennyiségű olajszennyezést mos az útfelületről a csatornába
Egy korszerű tetőszigetelő rendszer
Statisztikai adatok bizonyítják, hogy az európai országok energiafogyasztásának 45-50%-a az épületek létesítésére és üzemeltetésére fordítódik
Fűtéskorszerűsítés hőszivattyúval
Sokan nem is sejtik, hogy az átállás a korszerű, gazdaságos fűtésre milyen gyorsan és hatékonyan megoldható.
Hőszigetelés  - ami mindenkit foglalkoztat
Napjaink leggyakrabban emlegetett, szinte kimeríthetetlen témája a hőszigetelés.
Mihez kezdjünk az elöregedett palafedéssel?
Palafedésű épületek felújítása bitumenlemezes technológiával, bontás nélkül.
Program MosaicT rendszer - a változó igényekhez tervezve
Minden, amire szükség van irodában és munkahelyen, megtalálja a Legrand Program MosaicT rendszerben.
Tartós víz elleni védelem a 21. században
Az amerikai GRACE világcég által kifejlesztett korszerű vízszigetelő anyagok  beépítéséhez nincs szükség száraz felületre.
Tartósan száraz vakolat
Miért előnyös a habarcs-adalékszerek alkalmazása?


Ön a(z) 870967. látogatónk!
Építészeti tervek
Modern építészet
Passzívházak
Szigeteléstechnika
Műemlékfelújítások
Új technológiák
Környezetvédelem
Zöld energia


Temi Higiéniai Kft. - Temi Higiéniai termékek nagykereskedelme


Legfontosabb jelenlegi cikkeink:

Beépített tetőtér: álom vagy rémálom?
A titok fontos része a vonalmenti hőhidak minimálisra csökkentése extrudált polisztirol bakokkal, amely egy igazán forradalmi, 21. századi építészeti megoldás, amit a bevezetése óta eltelt 8 évből máris sok boldog háztulajdonos igazol.


Az OXYDTRON és a műemlékvédelem
A lélegző vakolatokkal utat adunk a falak teljes elsózásának, ami beláthatatlan következményekkel jár. Az OXYDTRON technológiával a falszerkezetet tesszük alkalmassá arra, hogy távoltartsa a vizet. A technológia legfontosabb része a víz, mely új értelmében alkotóelem és közvetítő elem egyben.


NÖVELI AZ ÉPÜLETTÜZEK KOCKÁZATÁT A KŐZETGYAPOT HIÁNY
A magyar Knauf Insulation hazai innovációja orvosolhatja az európai kapacitáshiányt.


Nehéz burkolólapok ragasztása Ceresit CM 24 ragasztóval
A Henkel által gyártott Ceresit CM 24 nehéz burkolólap és kőragasztó jelölésében nemcsak hogy szerepel a „T” betű, de elsősorban nehéz, elszíneződésre nem hajlamos ipari lapok, természetes kőburkolat, valamint kőporcelán (gres) lapok ragasztására javasolt.


Komplikált tervezés, egyszerű végeredmény - Új passzívház Sasadon
Az időtállóságra való törekvés nem csak az energiatakarékos és környezettudatos tervezői attitűdben, de az esztétikai kivitelezésben is megnyilvánul.


A hőhíd szigetelés ABC-je
A hőhidak kedvezőtlen hatásainak megszüntetésére minden épület tartószerkezetét egy hőtechnikailag pontosan méretezett, kiegészítő szigeteléssel kell kívülről ellátni az építés során. Az egészen a külső fal síkjáig felrakott kiegészítő hőhíd szigetelés céljára kiválóan alkalmasak az URSA által gyártott vakolható felületű extrudált polisztirol (XPS) táblák.


Megkérdeztük a kivitelező szakembereket
A vidám hangvételű kérdőívben nem titkolt célunk volt rávilágítani az üveggyapot termékek és a kőzetgyapot könnyűlemezek közötti alapvető hasonlóságokra és kirívó különbségekre.


Hőszigeteléssel duplán nyer!
Az akció keretében BACHL EXTRAPOR 100H vagy BACHL EXTRAPOR 80 grafitos homlokzati hőszigeteléshez a Bachl most AJÁNDÉK ALAPOZÓFESTÉKET ad a hőszigetelő lapok mellé. Az Extrapor polisztirol lapok ezenkívül egy átlagos szigeteléshez képest közel 25%-kal hatékonyabb hőszigetelést nyújtanak.


Ceresit CR 90 Kristályképző vízzáró cementhabarcs
Az egykomponensű habarcs önjavító képességgel rendelkezik, a kristályos szerkezet a hajszál­repedéseket 0,4 mm szélességig lezárja.


LPU67 Thermo szekcionált garázskapu: csak a Hörmann-nál!
Már rendelhető Európa piacvezető ajtó- és kapugyártójának egyik legújabb fejlesztése a prémium minőségű és kivitelezésű LPU67 Thermo energiatakarékos szekcionált garázskapu, amelyet a magyar közönség a Construmán ismerhetett meg.


Lég- és lépéshang: akusztikai szigetelések
A léghang­gátlás és a lépés­hang szigetelés kettős feladata csak komplex réteg­rend alkalma­zásával oldható meg kifogástalanul.


Minden igényt kiegyenlítenek
Figyelembe vettük a gyakorlatban előforduló összes aljzatot, rétegvastagságot és burkolatot. A könnyű felhasználást pedig többek között hat új Magyar Termék Nagydíjas Lewell termék segíti.


A Duna Aréna fotópályázat legjobb képei
Közel 350 pályamű érkezett arra a pályázatra, melyen az építészet iránt érdeklődő fotósok újszerű, kreatív látásmóddal mutatják be a FINA vizes világbajnokság központi létesítményét.


Friss levegő huzat nélkül - HillSide Offices
22 ezer négyzetméteren ölt testet az elegancia, a környezettudatos gondolkodás és a következetes design Bel-Budán, az Alkotás és Csörsz utca sarkán.


Toronyházak Párizsban: szeretik is, meg nem is
Bár a La Défense üzleti negyed Európa új Manhattanje lett, Párizs az erősen megosztó Montparnasse torony után most új felhőkarcolókat tervez.


Ceresit CL 51 – Beltérben használható kenhető vízszigetelés
A köznyelvben folyékony fóliaként elterjedt szigetelés a Ceresit CL 152 sarokerősítő szalaggal együtt alkalmazva még megbízhatóbb és hosszantartó vízszigetelési megoldást nyújt.


A gátőr házának átalakulása
A Luby-kastélyhoz való illeszkedést a homlokzat ötletes, „mintha be sem fejezték volna” látszatával érték el.


Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye
Léghang-gátlás szempontjából a belső burkolat tömege tölt be meghatározó szerepet, valamint a tény, hogy az alkalmazott URSA üveggyapot termékek magas hangelnyelő képességgel és alacsony kopogó hang vezetési tulajdonsággal rendelkeznek.


Alulról hűlő födém szigetelése: CLT C1
A Knauf új terméke, a CLT C1 a fűtetlen mennyezetek szigetelésére kínál hat fontos követelményt is teljesítő megoldást.


Sík és sima aljzat Padlopon® termékekkel
Aljzatkiegyenlítés a Ceresit Padlopon® aljzatkiegyenlítőkkel a tökéletes burkolat érdekében.


Történelmet írt a Swietelsky az ingatlanfejlesztők Oscar-gáláján
A FIABCI (Nemzetközi Ingatlanszövetség) nemzetközi ingatlanfejlesztési nívódíj pályázatán először fordult elő, hogy egy cég két első díjat nyert ugyanabban az évben. A nyertes pályázatok között a Várkert Bazár és és a 4-es metró állomásai is szerepelnek.


Megújult Cimsec Prémium fugázók a Henkeltől
A Cimsec Prémium fugázóanyagok már több éve kaphatóak hazánkban is, és magas minőségüket rengeteg alkalommal bizonyították. Most a Cimsec Prémium színes fugázók megújult színekkel, és Silica Active technológiával kaphatók.


A Duna Aréna
A rekordidő alatt megépült Aréna nemcsak két hídra is elegendő acélszerkezetet, hanem a laikus szemek számára láthatatlan, ám annál fontosabb Heraklith akusztikai szigetelő elemeket rejt.
A környezetbarát szigetelés
Mire vágyik a lakó? Komfortra. Energia megtakarításra. Kiváló beltéri levegő minőségre. Tartós és környezetbarát megoldásokra.


DRÁGÁBBAN ADHATÓ EL A HŐSZIGETELT INGATLAN
A Knauf Insulation és az Otthontérkép.hu közös felméréséből kiderül, hogy a szigetelés ára duplán megtérül az értékesítéskor.


Heraklith Agro természetes fa hatásssal
Könnyen kivitelez­hető rendszer fagyapot és ásvány­gyapot hang- és hő­szigetelési termékekből az állat­tartásban.


Szálerősített csemperagasztók a Ceresit-től
Erő és rugalmasság a szálerősítésnek köszönhetően, amennyiben valóban tartós és kiváló minőségű végeredményt szeretne elérni.


Knauf Insulation Termotop: Magastetők külső oldali szigetelésére
A Knauf Insulation TermoTop szigetelőanyag egyszerre teljesíti a magastetők hő-, hang- és tűzvédelmi szigetelését, miközben úgy vágható könnyen tetszőleges méretre, hogy nagy keménységének köszönhetően szélsőséges hőmérsékletváltozás esetén is megtartja alakját.


Kínai konzorcium tulajdonába került a LEDVANCE cég
Eddig az OSRAM leányvállalataként működött, ám az MLS-en keresztül a LEDVANCE új, költséghatékony LED komponensekhez nyer hozzáférést.


Udvar köré csopor­tosulva - bölcsőde Török­szent­miklóson
A belső térképzéseknél a „hajlék” szó építészeti jelentéseit vettem alapul. Az életkori sajátosságok is megkívánják ennek a kifejezésnek különböző archetípusáig való időbeli visszautazást és térben való megformálását.


Energiahatékonyság: a gázóra nem hazudik
A Knauf Insulation és a Tető Építők Egyesülete a tetők rossz állapotára hívja fel a figyelmet, hiszen megfelelő szigete­léssel fűtés­számlánk 10%-át megspórolhatjuk.


Nincs többé nedvesedő pincefal!
A szigetelőanyagnak három komoly kihívásnak kell megfelelnie. Az Ursa változatos profilú keményhabjai teljesítik a kihívást és bizonyítottan magas szintű teljesítményt nyújtanak majd, a lakók nagy örömére.


CERESIT – a hagyomány és a lehetőség találkozása
Interjú Zdenek Brichhel, a Henkel Adhesive Technologies üzletág alelnökével a Henkel 2017-es terveiről.


PÉNZTÁRCÁNKON ÉREZZÜK A MÍNUSZOKAT
Bár rengeteget költünk a téli fűtésre, a Knauf felmérése szerint mindössze 10-ből 2 család érzi kielégítőnek otthona hőmérsékletét. A meleget úgy tudjuk bent tartani, ha tudjuk, hol akar távozni.


2017 első megújult termékcsaládja
A Knauf minden évet egy újdonsággal indít útjára: 2017-ben a NatuRoll termékcsalád váltja a korábbi Classic tekercses üveggyapotot. A NatuRoll egyenletesebb és masszívabb anyaggal, valamint új, átláthatóbb csomagolással érkezik.


A Medicover új, modern épülete - kórház a város közepén
A külön figyelmet kapott belső kialakítás megdönti azon elképzelésünket, hogy egy orvosi rendelőben nem érezhetjük egy szálloda kényelmét és nyugalmát.


Hörmann: 25 éve Magyarországon!
Míg a piacvezető német családi vállalkozás több mint 80 éve indult és mára három szintes kiállító központtal büszkélkedhetnek, a magyar munkavállalók száma 25 év alatt 2-ről 52-re nőtt.


A Button a FIBARO-tól nyerte a CES 2017 Innovációs Díját
Vezeték nélküli otthonunk 2016-ban bemutatott új eszköze az okosgomb, mely egyből nemzetközi elismerést kapott.


Akusztikai szigetelések
Egyre inkább elő­térbe kerül a léghang­gátlás, lépés­hang­szigetelés, hang­el­nyelés, az Ursa épp ezért válto­zatos megoldásokat ajánl minden­féle akusztikai feladatra.


Huzalfonatos hőszigetelő paplanok
Az öregedés- és hőálló huzalhálóra rögzített közetgyapot szigetelés kiváló megoldás a modern ipari kivitelezéshez.


Padlásfödém – Zárófödém szigetelése
Ha tetőterünket nem lakhatási céllal építjük ki, különösen figyelnünk kell a szigetelésre, mert lakásunk hővesztesége csak ezen a felületen akár 20-30% lehet!


Piaci tendenciák a lakásépítések növekedése mögött
Az építőket az építőanyagok korábbinál magasabb minősége mellett az ösztönzi, hogy saját részre is könnyen találnak megfelelő kivitelezőt.


MEGSZAVAZHATTÁK A FIZETÉST ÉS A VASÁRNAPI NYITVATARTÁST
Átadták az Aon legjobb munkahely díjakat, kereskedelmi cégek a nyertesek között.


BioProtect formula a Ceresit-től – Az egészséges és tartós homlokzatért
A Ceresit termékek speciális BioProtect formulával segítik megvédeni az épületek homlokzatát sok éven keresztül.


Megújult a békéscsabai vasútállomás
Régi adósságot rendezett a város, mikor hét évtizednyi "ideiglenes" megoldást számolt fel. Az új épület mégis hű maradt az eredeti együtteshez.


Acélfalak hőszigetelése csarnok rendszerű épületeknél
Egy debreceni csarnoképítés kapcsán mutatjuk be a Knauf új ásványgyapot hőszigetelő anyagát, a Mineral Plus® termékcsaládot.


Passzívház Magyarország Egyesület néven folytatja a PAOSZ
Jogszabály által kötelezően előírt név­módosítás után a 2009-ben alakult Passzív­házépítők Országos Szövetsége (PAOSZ) Passzívház Magyarország Egyesület néven működik a továbbiakban.


Mivel szigeteljünk a tetőtérben?
Az Ursa ismertetőjéből kiderül: miért az üveggyapotot válasszuk tetőterünk magas minőségű szigeteléséhez?


Silica Active technológia a fugázásban
A Henkel legújabb fejlesztése egy méhsejt alakú geopolimer, mely a fugát különösen ellenállóvá teszi.


Irhabundát a házakra? 30 cm vastag hőszigetelés a homlokzaton…
Ma még talán ritkábban fordul elő, de a tendenciákat és az előírásokat ismerve már biztosak lehetünk benne, hogy a nem túl távoli jövőben inkább ez lesz a jellemző.


Négy év múlva kizárólag takarékos házakat lehet építeni.
Hogyan érhető el a közel zéró energiaigény? Ténylegesen zéró energiafogyasztást takar a defínició?


Hónapokkal korábban elkészül a Dagály Úszóaréna
Az eddig felhasznált anyagok mennyisége is önmagában rekordnak számít az építőiparban.


CM 77 Ultraflex – minden kihívásra kész
A víz- és oldószermentes ragasztó speciális lapok illesztésénél is tartósan rugalmas ragasztást biztosít.


MPN Plus 037
AZ ÁSVÁNYGYAPOT SZIGETELÉSEK ÚJ GENERÁCIÓJA


Lég- és lépéshang szigetelés
Két lakószint között a zavaró zajhatások kiszűrése, azaz az akusztikai hangszigetelés a legfontosabb feladat.


Újra minősített Passzívház Tervező képzés indul
Már lehet jelentkezni a Minősített Passzívház Képzés szeptemberben induló őszi kurzusára!


Tetőszépségverseny 2016
Egyszerű, összetett, kicsi de biztosan szakszerű. Idén október 31-ig várják a pályázatokat!


Ceresit CM 16 már „S1” jelöléssel
A nagy hő- és mechanikai hatásnak kitett, tartós burkolat rugalmassága mérhető, a Ceresit a számokban is bizonyítja, hogy „alakváltozásra képes”.


Passzívház-komponens házi kedvenceknek
Modern megoldás a a lakásban tartott háziállatok szabad mozgására. A kutya kiszökhet, az energia nem!


Még nyáron indul az Otthon Melege Program
A Knauf családi házak korszerűsítésére írja ki az újabb pályázatot.


SZERELT VÁLASZFALAK – GIPSZKARTON FALAK AKUSZTIKAI HANGSZIGETELÉSE
az URSA Ásványgyapot termékeinek felhasználásával


Hogyan tudhatja biztonságban otthonát a nyaralás alatt?
Míg mi nyári szabadságunkat töltjük, a betörők ilyenkor lendülnek munkába.


Lakossági megtakarítások az ErP hazai bevezetésével
Július 1-én lép hatályba az ErP Magyarországon. Minél elavultabb a fűtési rendszerünk, annál többet spórolhatunk a cserével!


Külső fal szigetelése
Egy családi ház esetében a külső falszerkezeten át kialakuló hőveszteség elérheti a 35 %-ot is.


LMH AluR Lamell Újdonság!
Az LMH AluR elnevezésű termék nem éghető ásványgyapot tekercs a Knauftól, egyik oldalán szakadásmentes, üvegszállal erősített alufóliával ellátva..


Üregmentes burkolatragasztás
A 100 %-os beágyazódást elérhetjük az aljzat és a lapok együttes megkenésével, de még egyszerűbben Ceresit CM 12 „félfolyós” konzisztenciájú flexibilis csemperagasztóval!


Zöldtető alatt
Egy energiatudatos családi ház Bende Katalin tervei alapján.


Hőszigetelés egy életre - átszellőztetett homlokzattal
Bemutatunk egy lakóházat, mely a Knauf kasírozott üveggyapot szigetelésével nem csak a környezetre figyel, de teljesíti a tavaly életbe lépett, csaknem 50%-kal alacsonyabb hőátbocsátási határokat is.


Az Ariston Thermo +6,8%-os növekedéssel zárta a tavalyi évet!
Az eddigi legeredményesebb évvel továbbra is dobogós helyen a magyarországi kondenzációs és vízmelegítő piacon.


Élő épület - az Állatkerti Ökoközpont terve
Egyszerű, de látványos lőttbetonnal bevont rácsszerkezet, mely ugyanakkor igazodik a szimbiotikus zuzmók szivacsos-befogadó szerkezetéhez.


9. Szakma Sztár Fesztivál
A Fesztiválhoz a Henkel termékei is elengedhetetlen támogatást nyújtottak.


BudaPart: Indul Budapest egyik legnagyobb ingatlanfejlesztése
Dél-Buda új városnegyede épül fel a Lágymányosi-öböl körül.


A HŐHÍDMENTESÍTÉS REJTÉLYEI
Az „URSA tető” rétegrend megoldás egy egyszerű, de korszakalkotó vívmány a hőhíd kiküszöbölésére.


A BORÓKA Készház család
Bemutatjuk a kizárólag természetes anyagokból készült, Európai Műszaki Engedéllyel rendelkező, hosszú élettartamú készházakat.


Fújható üveggyapot költség és időmegtakarítással
A megszokott szigetelési technológiák helyett olykor célszerű más megoldást keresni.


Tartós vízszigetelés gyorsan, ellenőrizhető minőségben!
Bemutatjuk a Murexin 1 KS Folyékonyfóliát, mellyel az eltérő színek segítségével egyszerűen megkülönböztetheti a két réteget.


Rehau Geneo passzívház ablak a Confectortól
A kitűnő minőség hamarosan mindenhol elvárás lesz.


Erre építhet az építőipar
Jelentős érdeklődés a készházak iránt az idei Construmán.


SZARUFÁK KÖZÖTT ÉS ALATT ELHELYEZETT HŐ- ÉS HANGSZIGETELÉS
Ez a szerkezeti rétegrend kialakítás, melynél a szigetelőanyagot két rétegben helyezzük el - az első réteget a szarufák közeibe, a második réteget pedig a szarufák alá - hazánkban a legelterjedtebb megoldások közé tartozik, ám a helyes kialakításáról érdemes újra és újra beszélni...


Néhány jótanács a szakértőtől tetőterünk szigeteléséhez
Sokan azt gondolják, hogy ha elkészült tetőterükben problémát tapasztalnak, akkor biztosan „rossz az anyag”. Ez azonban nem ilyen egyszerű!


Új termék az ásványgyapot lemezek palettáján
Akik eddig örömmel használták a Knauf szigetelő könnyűlemezeit, minden bizonnyal az új MPN Plus 037-tel is meg lesznek elégedve.


Egy termék számtalan feladatra
A Henkel új Pattex One for All ragasztója a Flextec®-technológiának köszönhetően speciális kötőanyaggal rendelkezik.


Viszlát, elszíneződött régi tömítés
Bosszantó, amikor az amúgy szép, tiszta fürdőszobában elszíneződött tömítések éktelenkednek. A könnyen használható Ceresit RE-NEW termék segítségével saját magunk orvosolhatjuk a problémát.


“Hadüzenettel” ünnepelt a 25 éves Mapei Kft.
Hadat üzen a szakemberhiánynak a Mapei Kft., megrendezi az Első Magyar Országos Építőipari Szakemberek Találkozóját és segítő közösséget alapít.


Egy energiatakarékos megoldás a komfortos, élhető tetőterekért
A régi tetőterek komplex felújításával a hőveszteség akár ötödére csökkenthetjük!


Utcai zajok kizárása Heraklith lapokkal
Bemutatjuk, hogyan csökkentettük a zajterhelést egy nagy forgalmú út melletti családi házban.


Falszárítás Poro® Pórusos vakolattal
A Poro® Pórusos vakolat csak egy irányban engedi át a párát, így végleges megoldás a vizesedésre!


Ők nyerték Az Év Irodája versenyt!
Minden eddiginél több pályázat közül hirdették ki február 11-én a 11 Az Év Irodája győztest az Iparművészeti Múzeumban.


Úton az intelligens otthonok felé
Milyenek a magyar népesség lakásfelújítási szokásai? Egy reprezentatív felmérésből megismerhetjük.


Tiszta levegő – kőzetgyapot szigeteléssel
A Budakeszi határában található tüdőgondozásra szakosodott Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet 2015 karácsonyára megkapta kiérdemelt új külsejét.


Néhány jótanács a szakértőtől tetőterünk szigeteléséhez
A ferdetetős szerkezet bonyolult struktúrájában fontos az anyagok kiválasztása.


Épül Kecskemét
Bemutatjuk a tervezett új egyetemi kampuszt!


Miért JÓ az ÜVEGGYAPOT a tetőtérbe?
Az ásványgyapotokról bővebben.


Guruló (majdnem) passzív házak a vasútnál
Megújult a vasúti munkások vadregényes szállása.


Akusztika és design = Heralith
Az új Lágymányosi Sportuszodában is bizonyít.


Hőszigetelési tanácsok a hidegebb napokra
A minőségi eredmény hűvösebb időben nagyobb figyelmet kíván.


SmartRoof tetőszigeletések
Év végétől kapható a még jobb hőtechnikai tulajdonságú SmartRoof termékcsalád.


Házunkat tetőtől-talpig „fel kell öltöztetni”!
Az épületet határoló szerkezetek az alacsony rezsihez járulhatnak hozzá.


Ursa - Szigetelőanyagok alkalmazása az építészeti akusztikában
Az Ursa Salgótarján Zrt. üveggyapot termékei épületakusztikában, teremakusztikában és az ipari zajcsökkentésben is kínálnak kiváló megoldást.


Az év háza 2015-ben egy szentendrei ökovilla
Az építészet világnapján egy hagyományos épületet díjaztak.


Leier MULTIKERAM: Társasház is megérdemel egy jó kéményt
Leier MULTIKERAM kéménycsalád nyerte a választást.